jueves, 23 de mayo de 2019

MÉRCORES 15 DE MAIO: DÍA DO ALBARICOQUE



                                                                                                                                                                         PROPIEDADES DO ALBARICOQUE

  1. Aporta antioxidantes que protexen as nosas células do ataque dos radicales libres e retrasan o envellecemento.
  2. É unha froita beneficiosa que nos axuda a combhater a retención de líquidos  debido ao aporte de potasio, un mineral con acción diurética..
  3. Participan na prevención de enfermidades dexenerativas, cardiovasculares e incluso o cancro.
  4.  É unha froita excelente para as persoas que padecen hipertensión ou tensión arterial alta. alta.
  5.  Os taninos dobaricoque poseen efecto antiinflamatorio.
  6. Están moi indicados en dietas de adelgazamento para persoas con obesidade ou sobrepeso.
  7. Contribúe ao bo estado da nosa pel e do cabelo.
  8. Favorece o bo funcionamiento do noso sistema inmunolóxico.
  9.  La quercetina (un flavonoide) do albaricoque ten acción antitrombótica, contribuíndo á prevención de trombos.
  10. Coida a mucosa do tracto dixestivo, sendo excelentes aliados en casos de problemas de estómago e intestino delgado.                                                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                                                                          Todas as mañáns o director ía a buscar a froita ao super Gadis e coa axuda dalgúns alumnos/as ou mestres de garda facían o reparto en caldeiros que logo ían levando polas aulas. 
            

















                                                                                                                                                             

No hay comentarios:

Publicar un comentario