No presente curso estivemos desenvolvendo o programa “alimentes” que o grupo GADISA ofrece a algúns centros educativos galegos. Unha das actividades consiste en realiar unha visita guiada a un supermercado GADIS . Alí dúas nutricionistas, explicaban ó alumnado a importancia de seguir unha dieta sana e equilibrada.
Tiñamos organizadas varias saídas para o alumnado de 1º nivel, 2º nivel, 4º e 5º nivel. No obstante debido a pandemia do COVID-19 so puido realizar a visita o 1º nivel quedando as outras aprazadas ata o curso próximo. Esta saída tivo lugar o 5 de marzo.

Ó chegar as nutricionistas explicaban ós nen@s en que ía consistir a visita, facían un repaso a pirámide alimentaria e repartían entre o alumnado unhas tarxetas para que localizaran os diversos productos nas diferentes áreas que hai no supermercado: chacinería, lácteos, carnicería, pescadería, froitaría, bebidas.......
 |
AS BEBIDAS |
As monitoras, nutricionistas, pasearon polas diversas áreas do supermercado explicando: os beneficios e os inconvenientes do consumo dalgúns productos, algunhas carcaterísticas dos alimentos (peixe blanco e peixe azul, carne blaca e carne vermella......)
 |
AS CHUCHERÍAS |
 |
OS LÁCTEOS |
 |
A PESCADERÍA |
No hay comentarios:
Publicar un comentario